Oglejte si fotogalerijo z ultra granfondo preizkušnje Zurich-Zermatt:

V nedeljo 18. avgusta 2019 bom startal na svojem četrtem PBP-ju. Kaj je PBP? Legendarna kolesarska preizkušnja dolga 1.200km je najstarejša kolesarska preizkušnja, ki je še vedno periodično organizirana, na vsake štiri leta, če smo bolj precizni. Od mojega prvega leta 2007 je minilo že 12 let, pa se ga še vedno spominjam kot včeraj. Prelepa kolesarska preizkušnja v prelepi deželi, kjer ljudje ljubijo kolesarstvo in se tako tudi obnašajo do kolesarjev. Vsak od 6.000+ kolesarjev, ki se jih vsaka štiri leta spopade s preizkušnjo, je sprejet kot junak, vzdušje na PBP je res izjemno in neopisljivo.

Zadevo je treba poskusiti in, če imaš voljo, da nam pridruži leta 2023 najprej na slovenskih kvalifikacijah in potem v Parizu! Pripenjam nekaj fotografij s PBP 2011 in 2015.

To je bila Markova deseta udeležba na Race across kot tekmovalca. Do sedaj je dirkal osemkrat kot posameznik in enkrat kot član dvočlanske ekipe s Tomažem Perčičem. Z doseženimi tremi tretjimi in enim drugim mestom, je eden izmed najuspešnejših kolesarjev v zgodovini dirke, cilj letos pa je bil ponovno boriti se za zmago, vsaj tisto v kategoriji nad 50 let in potegovati se za rekord trase v taisti kategoriji.

Še nekaj dni in začela se bo velika avantura, ki ji pravimo Race across America ali Dirka čez Ameriko, RAAM na kratko. Markov deseti kot tekmovalca in tudi tokrat ga poganja želja po prvi in še nedoseženi zmagi v posamični konkurenci.

Tudi letos je Marko zadnji teden preživel v Borrego SPringsu, da se čimbolje pripravi na vročino med 40 in 45°C, ki jih predvidoma pričakuje med dirko. Fotografije so iz Borrega, kjer se v tednih pred RAAM-om zbere velika večina tekmovalcev.
 

Ni skrivnost, da imam rad kolesarstvo in Dirko preko Amerike. To je dirka, ki je spremenila moje življenje. Udeleženec te dirke sem bil devetkrat kot tekmovalec in dvakrat v drugačni vlogi (enkrat kot sodnik in drugič kot vodja ekipe). Na vsaki od teh dirk sem se naučil nekaj novega o dirki in o sebi samem. To znanje bi rad uporabil in izboljšal svoj rezultat na dirki. Moj najboljši rezultat je 9 dni in 2 uri in prepričan sem, da sem kljub relativni starosti še vedno sposoben izboljšati ta rezultat. Torej bo moj prvi cilj pridružiti se elitnemu klubu kolesarjev, ki so dirko končali prej kot v devetih dnevih. Ali lahko zmagam? Vse kar lahko obljubim je, da bom dal vse od sebe. Zmaga so moje sanje in bi vsekakor pomenila višek moje kolesarske kariere.

Torej, gremo na RAAM 2019, moj deseti RAAM! Potrudil sem bom odpeljati svojo najboljšo dirko in pokazati mlajšim dirkačem, kako se reči streže.

Tudi vi ste lahko del mojega RAAM-a. Pomagajte mi zbrati potreben proračun s sponzoriranjem ene od časovnih postaj na RAAM. Podrobnosti si oglejte TULE. Najlepša hvala!

Odločili smo se, da organiziramo novo ultra-kolesarsko dirko v Sloveniji - SLOULTRA. Prva izvedba dirke bo organizirana 25.-26. maja 2019, s startom in ciljem v ljubljanskem BTC Cityju. 

To do the Bike Sebring 12/24/Century Ride/RAAM Qualifier was a last minute decision, in part due to the freezing winter in Slovenia and part that it is sort of my traditional preparation race for #RAAM.

Donacije se še sprejemajo do 1.2.2019, pošlji SMS PRIJATELJ ali PRIJATELJ5 na 1919!

Statistika

Popil 23,2l tekočine, bolj natančno 31 bidonov po 7dcl in 3x0,5l vode.

Kalorije konzumirane:

SKUPAJ 9.100kCal

Kalorije porabljene:

15.600kCal (vir TrainingPeaks)

 V pripravah na svoj deseti RAAM 2019, Marko organizira dobrodelno kolesarjenje štirinajstič! Lahko se mu pridružite za urico ali več (ali manj) in darujete za Zvezo prijateljev mladine. Vabljeni od petka 25.1. 2019 od 12:00 do sobote 26.1.2019 do 12:00, mi bomo v ŠC Millenium 24 ur.

Svoj prispevek za nakup koles za Počitniški dom ZPM Moste Polje v Kranjski gori prispevate s poslanim SMS-jem na 1919 – pošlji prijatelj (prispevaš 1€), ali prijatelj5 (prispevaš5€). 

Prispevke lahko nakažete tudi na TRR: SI56 3300 0000 1303 865
Sklic: SI00 651, Prejemnik: ZPM Ljubljana Moste-Polje
Naslov: Proletarska cesta 1, 1000 Ljubljana

Neposredni prenos preko interneta bo potekal preko povezave: https://livestream.com/zivo/PRIJATELJ5na1919

Z nami so: Vzivo Prenos * jrobic.com * BTC City * Zveza prijateljev mladine * Hervis 

Majčke so pripravljene! Spredaj z logotipom BalohCycling in zadaj Markovo #RAAM številko #279, 10. RAAM ter Markovo domačo stranjo.

Cena T-shirta je 20€.
Če jo želite prevzeti po pošti, dodajte 3€.

The 24h World Championships race was a late edition to my season, as I thought I just couldn’t afford it with all the resources going for RAAM 2019. But my sponsors decided to help me out with the expenses, so I was in, a couple of months prior to the race. Winning the Tortour in Masters Category while also challenging for the podium with the young guns in August, left me thinking I should probably be able to add another 500+ miles result in Borrego. It would be my 4th time in a row doing 500+ miles in 24h.

stran 1 od 16

Donirajte prispevek

 
   

Aktualni video

Največkrat komentirano

 

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobnosti na povezavi.

Sprejemam piskotke.