Predčasni konec sezone 2020

V petek 28. avgusta sem se udeležil ultrafonda Chasing Cancellara v Švici. Bil sem med okoli 500 udeleženci, ki smo kolesarili od Zuricha do Zermatta (280 km in 6500 višinskih metrov). Zgodilo se je naslednje:
“Startali smo ob 2.00 ponoči in počutil sem se odlično in dirkal z zelo hitro skupino kolesarjev. Po okoli 37km smo prileteli na izjemno hiter spust. Sledil sem švicarskemu kolesarju in se zanašal na njegovo poznavanje spusta. Žal sva v temi prehitro (okoli 70km/h) priletela v ovinek. Švicar ga je nekako uspel zvoziti, jaz hitrosti nisem mogel dovolj zmanjšati in sem pristal v obcestnem jarku. Na srečo je bilo pobočje travnato, tako da sem imel malo sreče v nesreči. Takoj, ko sem se pobral in hotel nadaljevati, sem začutl, da nekaj ni v redu z levo ramo, saj roke nisem mogel niti dvigniti na balanco. Takoj sem se vsedel na tla in počakal organizatorje, ki so poklicali rešilca.  Zlomil sem si levo lopatico in tri rebra. To bo zahtevalo vsaj 6-8 tednov počitka in pomeni, da je moja sezona efektivno zaključena.
Ni skrbi, plani za sezono 2021 so že v pripravi!”
 
Kaj lahko rečem? Sovražim ta del kolesarstva, žal pa z visokimi hitrostmi, ki jih ljubimo, pridejo tudi občasni padci. Obljubim, da se bom vrnil in ne bm izgubil ljubezni do dirkanja in hitrega kolesarjenja.  #lovecycling#cyclinglife.
 
 
Tu je razlog zakaj: ‘Life should not be a journey to the grave with the intention of arriving safely in a pretty and well-preserved body, but rather to skid in broadside in a cloud of smoke, thoroughly used up, totally worn out, and loudly proclaiming ‘Wow! What a Ride!’” - H. Thompson
Prebrano 2642 krat
 

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobnosti na povezavi.

Sprejemam piskotke.