Napad na svetovni rekord v kronometru na 1.000km, 24.-25.7.2020

Sezona 2020 je edinstvena v tem (in upam, neponovljiva), da ni kolesarskih dirk/dogodkov. Da pomagam svojim zvestim sponzorjem do nekaj pozornosti javnosti, sem se odločil po desetih letih ponovno lotiti postavljanja svetovnega rekorda. Tokrat bo to rekord na 1000km, seveda pa spotoma računam še na vsaj nekaj krajših rekordov, nenazadnje 24-urnega na cesti, ki ga drži Christoph Strasser s 896,2km. 

Podiranje svetovnega rekorda bo potekalo na nam že znani lokaciji v Dobrovniku, kjer bi morala letos potekati že peta izvedba edine 24-urne dirke v Sloveniji Slo24Ultra. Žal smo jo zaradi pandemije morali odpovedati, na isti datum 24.-25.7.2020 pa bom napadal novi svetovni rekord. Krog bo daljši kot je krog dirke in sicer skoraj 20km, podlaga je odlična razen nekaj kilometrov od Genterovcev proti Turnišču. Seveda je cesta odprta za promet in poleg vremena tudi to lahko vpliva na izid. Prepričan sem, da bo večina rekordov za kategorijo 50+ let pristala v mojih rokah, glede overall rekorda pa bo zadeva verjetno zelo blizu. Zaključi se lahko tako in drugače, več bomo vedeli v soboto 25. julija zvečer.

Ker naslednji vikend ni veliko drugih športnih dogodkov, tekem ali dirk, vas vabim, da spremljate naš prenos v živo na vzivo.si. Povezave bomo objavili dan pred dirko, vsekakor bo prenos na moji domači strani markobaloh.com, na zaslonu bodo tudi statistični podatki po vsaki prevoženi uri in tudi ekipa se bo javljala v živo vsako polno uro. Glede na situacijo s Covid-19 tokrat raje vidimo spremljanje preko interneta od navijanja v živo. Pošiljajte komentarje, to mi vedno dvigne zalogo energije in ko vidiš, da imaš podporo navijačev, je lažje pritisniti na pedala. Hvala Irmi in vsem prijateljem, ki bodo pomagali, da bo projekt potekal gladko in bodo skrbeli zame vsako sekundo dneva. Velika zahvala gre tudi obema sodnicama svetovne ultra-kolesarske organizacije Miri Gašparič in Anni Mei. Držimo pesti za samo blag vetrič (ali nič) in za pozitiven rezultat!

Hvala vsem mojim sponzorjem za podporo:

HERVIS, BTC CITY, INFINITY BIKE SEAT, SPIEGEL BIKES, RED BULL, OCEAN ORCHIDS, MME, BANEM ŠPORT in upam, da boste v soboto zvečer ponosni na novega svetovnega rekorderja!

 

Prebrano 5193 krat
 

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobnosti na povezavi.

Sprejemam piskotke.