Ni skrivnost, da imam rad kolesarstvo in Dirko preko Amerike. To je dirka, ki je spremenila moje življenje. Udeleženec te dirke sem bil devetkrat kot tekmovalec in dvakrat v drugačni vlogi (enkrat kot sodnik in drugič kot vodja ekipe). Na vsaki od teh dirk sem se naučil nekaj novega o dirki in o sebi samem. To znanje bi rad uporabil in izboljšal svoj rezultat na dirki. Moj najboljši rezultat je 9 dni in 2 uri in prepričan sem, da sem kljub relativni starosti še vedno sposoben izboljšati ta rezultat. Torej bo moj prvi cilj pridružiti se elitnemu klubu kolesarjev, ki so dirko končali prej kot v devetih dnevih. Ali lahko zmagam? Vse kar lahko obljubim je, da bom dal vse od sebe. Zmaga so moje sanje in bi vsekakor pomenila višek moje kolesarske kariere.

Torej, gremo na RAAM 2019, moj deseti RAAM! Potrudil sem bom odpeljati svojo najboljšo dirko in pokazati mlajšim dirkačem, kako se reči streže.

Tudi vi ste lahko del mojega RAAM-a. Pomagajte mi zbrati potreben proračun s sponzoriranjem ene od časovnih postaj na RAAM. Podrobnosti si oglejte TULE. Najlepša hvala!

Odločili smo se, da organiziramo novo ultra-kolesarsko dirko v Sloveniji - SLOULTRA. Prva izvedba dirke bo organizirana 23.-25. maja 2019, s startom in ciljem v ljubljanskem BTC Cityju. 

To do the Bike Sebring 12/24/Century Ride/RAAM Qualifier was a last minute decision, in part due to the freezing winter in Slovenia and part that it is sort of my traditional preparation race for #RAAM.

 

 

I drank 23,2l of fluids, more exact 31 bottles of 7dcl and 3x5dcl of water.

 

The calorie intake:

Together 9.100kCal

 

The calories burned:

15.600kCal (source TrainingPeaks)

As a preparation for his 10th RAAM 2019, Marko organizes the 14th Indoor Cycling for a Charity! This year the funds raised will be use to buy bicycles for kids that otherwise could not afford it, through Zveza prijateljev mladine Moste-Polje. Join Marko on Zwift and make a donation through DONATE link on Marko's website or through PayPal to This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


You can find Marko on Wattopia from Friday January 25th at noon until Saturday January 26th 2019 at noon.

Livestream here

Supporters: Vzivo Prenos * jrobic.com * BTC City * Zveza prijateljev mladine * Hervis 

It's t-shirt fundraiser time! Front of shirt has Marko's logo "BalohCycling" and on the back is his RAAM racing number #279, mention that it will be his 10th RAAM & his website.

The price for a T-shirt is 20€.

Need it shipped? No problem add 5€ for International shipping, 3€ for Slovenia, message me!

 

 

The 24h World Championships race was a late edition to my season, as I thought I just couldn’t afford it with all the resources going for RAAM 2019. But my sponsors decided to help me out with the expenses, so I was in, a couple of months prior to the race. Winning the Tortour in Masters Category while also challenging for the podium with the young guns in August, left me thinking I should probably be able to add another 500+ miles result in Borrego. It would be my 4th time in a row doing 500+ miles in 24h.

Pretekli vikend je Marko nastopil na Svetovnem prvenstvu v 24-urnem kronometru v Borrego Springsu (ZDA). Na dirki, ki pomeni zaključek sezone za ultra-kolesarje, se je zbralo skoraj 200 tekmovalcev. Konkurenca je iz leta v leto močnejša, letos so bili prisotni tekmovalci in tekmovalke iz 16 držav, na čelu s petkratnim zmagovalcem RAAM-a avstrijcem Strasserjem. Dirka poteka s startom in ciljem v središču Borrego Springsa in poteka 22,5 ur na 29km dolgem krogu, v zadnji uri in pol pa tekmovalce preusmerijo na krajši krog dolžine 7,7km.

Slovenski ultra-maratonski kolesar Marko Baloh je ob svoji deseti udeležbi na dirki Tortour dosegel zmago v kategoriji Masters in četrto mesto generalno. V prejšnjih nastopih je Marko zmagal na prvi dirki leta 2009 in bil dvakrat drugi (2010 in 2014) v posamični konkurenci in še lansko zmago na krajši dirki Tortour Challenge. Nekaj nastopov pa je posvetil dirkanju v ekipi dobrodelne organizacije Laureus, ki finančno podpira mlade športnike. Tortour je drugo ime za Dirko okoli Švice, ki je v najtežji izvedbi dolg 1.001 km in ima 13.000 m višinske razlike. Na startu je bilo skupno več kot 500 tekmovalcev, v posamični in ekipni konkurenci, med njimi tudi aktivni in bivši profesionalni kolesarji. Posebni gost letos je bil petkratni zmagovalec dirke Tour de France, Miguel Indurain. Marko se je letos odločil za solo nastop, saj naj bi bila trasa ponovitev prve izvedbe iz leta 2009, ko je bil Marko zmagovalec. Želel si je primerjati čase, občutke, nastop.

Marko je za svojo drugo udeležbo na Race across the West izbral kategorijo dvojic. Letos se je odločil izpustiti Dirko preko Amerike, ker si želi sanirati poškodbo stopal, ki ga je ovirala na RAAM 2017. Da bi vseeno obdržal stik s konkurenco, se je odločil za Dirko preko zahoda, ki poteka istočasno in na isti trasi kot prvi del RAAM-a. S švicarskim prijateljem in sotekmovalcem Philippom Jodin sta tekmovala in se borila za zmago v ekipi Laureus Alegra.

This week Slovenian ultra-cyclists are racing in two of the biggest ultra-cycling races in the World. Two time winner of Race around Slovenia Alojz Poglavc will tackle the Race around Austria for the second time, while Marko Baloh will participate in the 10th Edition of Tortour (Race around Switzerland). Marko is the only racer who raced and finished all of the previous nine editions of Tortour. Five of them as solo participant and four in various editions of Laureus Charity Teams.

Page 1 of 15

MAKE A DONATION

 
   

Most commented

 

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobnosti na povezavi.

Sprejemam piskotke.