Prednovoletno druženje v Sežani privabilo več kot 40 kolesarjev

Na prednovoletni rundi v soboto 29.12.2012 se nas je v Sežani zbralo nekaj preko 40 kolesarjev, od katerih se nas je 18 podalo na daljšo razdaljo (165km), ostali pa so se odločili za kratko (90km) ali srednjo (120km) razdaljo. Tu je skupinska fotografija s štarta:

 

Tempo je bil primeren zaključku sezone. V prvem delu smo imeli poleg spusta s 320m višincev na višino morja tudi veter v hrbet, zato je bila hitrost kar lepa (34km/h ob postanku na 41.km, ko smo se ločile grupe za daljšo in krajši razdalji). Nekaj stranskega vetra smo občutili na ravnini proti Udinam, ko pa smo zavili proti jugu in Gradežu, nam je veter lepo pomagal in hitrosti so dosegle tudi preko 40km/h. kljub temu je bilo prijetno, saj se je temperatura dvignila nad pričakovanji in sicer na ceih 13°C v Gradežu. Tu smo se ustavili na obali in na sončku popili capuccino in se malo pogovorili, po pol urice sedenja pa smo se odpravili še na zadnji in najtežji del poti, nazaj proti Občinam in Sežani.

Malce prehitri narekovalec tempa je poskrbel, da se je na blagem vzponu proti Občinam naredila manjša selekcija in do "cilja" v Sežani smo prišli skupaj skupina osmih kolesarjev. Na cilju žal ni bilo več skoraj nikogar od skupin, ki so opravile krajša kroga, zato pa smo si "ultraši" vzeli čas, nazdravili novemu letu in si zaželeli sreče in zdravja v 2013.

Zaradi velike udeležbe je bila tudi zbiralna akcija sredstev za RAAM uspešna, nabralo se je nekaj preko 300EUR, ki bodo zelo dobrodošli v proračunu moje ekipe za RAAM. Vsem udeležencem se najlepše zahvaljujem za družbo in donacije.

SREČNO 2013!

Read 7363 times
 

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobnosti na povezavi.

Sprejemam piskotke.