Svetovno prvenstvo v 24-urnem kolesarjenju za zaključek sezone 2017

4.-5. novembra 2016 bo Marko v Kalifornijski puščavi branil naslov svetovnega prvaka v 24-urnem kronometru. Pa ne samo to, prvič v karieri ima Marko priložnost osvojiti svetovni pokal v tej najtežji disciplini utra-kolesarstva.

Borrego Springs, ZDA bo že tretje leto zapored prizorišče svetovnega prvenstva v 6-12-24 urnem kronometru. Marko je naslov svetovnega prvaka osvojil že v letih 2002 (Ohio, ZDA), 2012 (Coachella Valley, ZDA) in kot omenjeno lani v Borrego Springsu. »Svetovno prvenstvo je bilo vedno en izmed glavnih ciljev sezone, po odlično odpeljanih 24-urnih dirkah na Floridi v februarju in SLO24ULTRA v Dobrovniku julija, pa sem se znašel v poziciji, da prvič v karieri osvojim tudi naslov zmagovalca svetovnega pokala. Kljub poznem terminu sem zato nadaljeval s pripravami in sem pred dirko optimistično razpoložen. Ni se moglo zgoditi nič lepšega, kot da je svoj nastop po odpovedi svetovnega rekorda napovedal Avstrijec Christoph Strasser, en izmed najhujših konkurentov zadnjih 10 let.« pravi pred nastopom Marko.

24 ur na kolesu v puščavi
Konec novembra je morda malce pozno za tako pomembno dirko,vendar je puščava v Borrego Springsu sredi poletja pač prevroča za celodnevno kolesarjenje. V začetku novembra je podnevi še vedno vroče, lani se je temperatura povzpela do 25°C, ponoči pa je bilo presenetljivo mrzlo (2°C). Zaradi novembrskega termina je posebnost dirke tudi, da se nočni del daljši kot dnevni. Starta se v petek zvečer ob 18h po lokalnem času po trdi temi, zdani pa se okoli 7h zjutraj. Dirka poteka po 29km dolgem krogu okoli Borrega, zadnjo uro pa kolesarje usmerijo v krajši 11km krog, kjer se dirka zaključi. Kdor v 24 urah prevozi več krogov je zmagovalec. Rekord trase drži Marko z 808km.

Glavni konkurent bo že omenjeni Avstrijec Strasser, ki je v oktobru želel izboljšati Markov rekord v 24-urnem kronometru na velodromu, pa ga je moral zaradi bolezni odpovedati. Tako se bosta velika konkurenta po kakih devetih letih znova pomerila na 24-urni dirki. Nazadnje je na avstrijski dirki Kainachtal trophy 24h zmagal Marko za en krog pred Strasserjem. Poleg avstrijca bo še nekaj močnih konkurentov, med njimi Alberto Blanco (ZDA) in Juan Sainz Garcia (Španija), skupaj je prijavljenih več kot 50 kolesarjev iz celega sveta.

Potek dirke boste lahko spremljali na www.markobaloh.com in na Markovi Facebook strani, kakor tudi na Twiterju. 24-urni Live-Ticker bo mogoče spremljati na uradni strani organizatorja: www.24hrworlds.com

Trenutno je Marko na lestvici svetovnega pokala 24h na tretjem mestu, z vsemi možnostmi za osvojitev naslova na zadnji dirki: 

World Cup 24 Hour

 

Prebrano 7606 krat
 

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobnosti na povezavi.

Sprejemam piskotke.