RAAM 2016 - drugi dan

Marko je v prejšnih letih poiskusil mnogo načinov, kako čim hitreje prepeljati kontinent in vedno je bil v ospredju hitri začetek, ki se ni vedno končal s hitrim koncem. Za letos se je odločil, da strategijo malo spremeni, zato smo že prvi dan začeli počasneje in že prvo noč začeli s spancem.

Kljub vsemu je bil hitrejši zaradi ugodnega vetra in ne preveč visokih temperatur. Tudi drugi dan ni bil preveč vroč. Malo nas je skrbelo, kako b z vzponom na Yarnell, ki zna biti v sredini dneva peklensko vroč. Izkazalo se je, da vročina ni prevelika, čeprav vzpon ni bil zaradi tega nič lažji.

 
Pred vzponom pa nas je čakala še puščava in goščava Arizone, kjer smo ob sončnem vzhodu prav pričakovali, da po planjavi prigalopira čreda mustangov. Pokrajina drugače ni ravno navdušujoča, razen kolikor te spomni na westerne. Znajo pa Američani tudi sredi puščave narediti oazo ali rodovitna polja, ki jih je vsako leto, ko se pripeljemo v te konce več.
 
Kakšna pa je situacija na dirki? Mi se nekako držimo na tretjem mestu, vendar so razlike med prvo osmerico še zelo majhne. Toliko izenačenih tekmovalcev že dolgo ni bilo in verjamemo, da bo še zanimivo. Seveda pa ne smemo pozabiti, da se dirka začne šele po Mississipiju, do takrat je pa še nekaj dolgih dni.
 
Navijajte in držite pesti še naprej, mi sporočamo Marko vse dobre želje!
 
Read 8448 times
 

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobnosti na povezavi.

Sprejemam piskotke.