RAAM report št.7: Vodilna bi lahko ogrozila 26 let star rekord Peta Penseyresa

Trenutni vrstni red na časovni postaji 37 je:
1. Reto Schoch v času 5dni 14ur 23min
2. Cristoph Strasser v času 5dni 14ur 51min
3. Gerhard Gulewicz na 34. TS v času 5dni 11ur 50min

 

4. Tamas Jarvas zaostaja že 6 časovnih postaj za tretjeuvrščenim,

Za njim so uvrščeni 5. Kurt Searvogel, 6. Dr. Wolfgang Mader, 7. Julian Sanz Garcia, 8. Stefan Schegel, 9. Svata Bozak, 10. Jason Lane...

Kot je vidno po zaostankih je žal moj sentimentalni favorit Gulewicz vse bolj oddaljen od možnosti za zmago, saj zaostaja že več kot 9 ur na 34. časovni postaji. Vodilna pa vozita odlično in ob pogoju, da bosta oba zdržala do konca, sta lahko zelo blizu izboljšanja najstarejšega še veljavnega rekorda RAAM-a, to je rekord v najhitrejši povprečni hitrosti na RAAM-u, ki ga z 15,40milje/uro že od leta 1986 drži takratni zmagovalec Pete Penseyres. Edini, ki se je v zadnjih letih približal temu rekordu je bil Dani Wyss, zmagovalec leta 2009, ki je takrat na cilju zaostal za pičle 0,12milje/uro. Tega leta je Dani na časovni postaji v Greenvilleu imel povprečno hitrost 15,66milje/uro, vodilni Schoch letos pa ima povprečje 0,10milje/uro boljše, torej 15,76milje/uro!

Od ostalih je svoje sposobnosti odličnega kronometrista na ravninah Kansasa odlično izkoristil Kurt Searvogel (a.k.a. Tarzan Rides) in se je prebil na odlično peto mesto. Preseneča me tudi Madžar, za katerega sem prvič slišal letos po nekaj etapah RAAM-a, ko se je pokazal na prvih mestih. Vsekakor bo borba za 4. mesto zanimiva vse do konca, saj so kolesarji od 4. do 9. mesta po 28. časovni postaji razvrščeni v dveh urah in pol. Bolj zanimiva bo samo borba za prvo mesto, vprašanje je ali bo novinec Schoch zdržal vse do konca dirke ali bo podlegel pritisku lanskega šampiona Strasserja. Včerajšnji dan je Strasser kar nekaj časa držal vodstvo na dirki, kar pa se je spremenilo po njegovem spanju že v prvem delu noči (pred polnočjo po lokalnem času). Po izjavah Strasserjeve ekipe, ki seveda pazljivo opazuje vodilnega Švicarja, le-ta uporabljan drugačen režim spanja in sicer večkrat dnevno opravlja t.i. power-nape. Zaenkrat se mu ta taktika obrestuje in če bo s takim tempom nadaljeval do konca, mu bo iskreno za čestitati pa ne glede na to, kdo bo končni zmagovalec. Do konca je še slabih 1.400km oz. dobra dva dneva vožnje, ki vključujejo tudi izjemno strmo Apalaško gorovje. Ta trenutek si ne bi upal napovedati zmagovalca, vseeno pa bi glede na njegove izkušnje (in izkušnje članov ekipe) dal prednost Strasserju.

Pri moških nad 50 let sta vodilna Len Farkas (ZDA) in Paul Millar (CAN) ločena za slabo uro, moj favorit Valerio Zamboni pa žal zaostaja že več kot sedem ur in le čudež bi mu še lahko prinesel zmago.

Pri ekipah so še vedno vodilni Nemci iz ekipe Team twenty-six, pred Američani TDL – Liv 4 Life, na odličnem tretjem mestu se še vedno držijo naši Idrijci, ki zaostajajo dobro uro za 2. mestom in imajo slabo uro prednosti pred četrtouvrščeno ekipo Team HTHH (tudi ZDA).

Prebrano 8822 krat
 

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobnosti na povezavi.

Sprejemam piskotke.