Osmi DOS je pred nami

Po zame težki in dolgi zimi, dvomesečni pavzi zaradi zlomljene rame in še daljši rehabilitaciji, je končno pred durmi edina slovenska ultra-kolesarska dirka in s tem višek sezone (kadar se ne udeležim RAAM-a) - DIRKA OKOLI SLOVENIJE 2014. Občutki so mešani. Nekateri so me že proglasili za favorita dirke in si niti ne predstavljajo kaj pomeni dvomesečni premor od treninga pri tako zahtevni preizkušnji kot je 1.200 kilometrska dirka. Sam poskušam na to gledati malo bolj realno.

 

 

Vsekakor grem v dirko z veliko željo po ponovitvi zmage iz leta 2011, vendar je na startu kar precej kolesarjev, ki so imeli precej manj problematične priprave na DOS in bodo zato zelo nevarni v boju za zmago. Kdo so to - mislim, da je na vrhu favoritov Thomas Ratschob, ki je bil že večkrat na stopničkah, tudi v času, ko je kraljeval Jure Robič. Potem lanski zmagovalec Mitja Rok in za njim Avstrijca Fuchs in Ladler, pa mogoče Italijan Dino Nico Valsesia, ki je pripravljen na letošnji RAAM in bi moral biti odlično pripravljen. Vedno se pa lahko izkaže še kdo od do zdaj neznanih tekmovalcev, tako da bo dirka pestra kot že dolgo ne.



Po tem, ko sem lahko snel opornico, sem imel kar dobre pogoje za trening. Idealno ni bilo zaradi rehabilitacije rame, ki mi je vzela uro do dve dnevno. Sem pa uspel opraviti priprave na Mallorci s prijatelji iz ekipe Laureus Tortour in tudi s klientom Scottom Ragsdaleom v Dubaju in Omanu. Opravil sem tudi dva dolga breveta 1.000 kilometrskega in Fleche Slovenija v dolžini 600+km. Torej dobro podlago imam, kako pa se bo telo odzvalo po dnevu ali dveh dirkaškega tempa, bo povedala dirka sama. Na bolečine v rami po 3-4 urah sem se že navadil, tako da me to ne bi smelo preveč motiti.

Zelo že pogrešam dirkanje in z veseljem čakam na start dirke. Proge se bom lotil morda malo bolj konservativno kot običajno in upal, da mi izkušnje prinesejo dobro, če ne odlično, drugo noč in zadnji del dirke, ko se bo le-ta tudi odločala. Vabim vas, da nas spremljate na moji domači strani, kjer bo tudi prenos v živo preko www.vzivo.si, pa tudi preko Facebooka in Twitterja. Upam, da pridete navijat tudi na traso samo, GPS tracking nas bo ponovno spremljal na poti okoli Slovenije in vam povedal na katerem delu trase nas lahko vidite. Za vse ob progi imamo presenečenje sponzorja Debitel-a.

Sodelujete lahko tudi v nagradni igri za Samsung Galaxy S4 Mini.

 

Prebrano 7615 krat
 

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobnosti na povezavi.

Sprejemam piskotke.