Lep pozdrav iz Kalifornije

Z Irmo sva že nekaj dni v San Diegu, kjer nas gostijo ameriški prijatelji. Najlepša hvala Amy, Pat, Bob & Teri za gostoljubje! Počastili so naju tudi s sobotno večerjo in današnjim kolesarskim izletom po »Pacific Coast Highway«, ki se ga je udeležila kar lepa skupinica ameriških fanov. Ta vožnjica je bila žal precej kratka zaradi mojega zdravstvenega stanja o katerem več v nadaljevanju.

Najin zgodnji prihod naj bi bil v izogib živčnosti zadnjih dni pred RAAM-om, pa tudi pripravi na vročino prvih dni RAAM-a v puščavah Kalifornije in Arizone. Žal nisva odšla dovolj zgodaj, da bi se izognila slabemu vremenu in doletelo me je česar sem se najbolj bal – bolezen ravno v nepravem času pred startom DIRKE. Kašljanje se je začelo že v petek pred 300km brevetom in Irma je bila dovolj pametna, da me je prepričala naj v dežju ne tvegam še kake pljučnice in sem se nastopu (k sreči) odpovedal. V nedeljo se je zadeva še poslabšala in v ponedeljek sem pristal pri svoji zdravnici in prejel porcijo antibiotikov zaradi infekcije pljuč. Po prihodu v ZDA se je zadeva še nekoliko poslabšala, piskanje v pljučih ni napovedovalo nič dobrega in zaskrbljeni prijatelji so mi omogočili pregled pri kar dveh zdravnikih. Ta dva sta se strinjala, da gre za bronhitis poslabšan zaradi moje astme in dobil sem novo kuro zdravil, hkrati pa prepoved treninga. 

To je pač RAAM, včasih že pred dirko samo pokaže zobe. Lahko se tolažim, da se to ni zgodilo le nekaj dni pred dirko, ko bi bil moj nastop res ogrožen. Tako imam še dober teden dni časa, da se pozdravim in edino kar me lahko skrbi je, da bi moja pripravljenost kot posledica dobrega tedna mirovanja znatno nazadovala. Po drugi strani iz izkušenj vem, da je na tako težko dirko vedno bolje priti preveč spočit, kot pretreniran in temu sem se po zaslugi tega zapleta izognil. Edino kar mi preostane je verjeti v to in se brez strahu podati v dirko. Strah pred posledicami me bo verjetno tudi malo držal nazaj v prvih dnevih dirke, kar po svoje tudi ni slabo, saj sem bil do zdaj znan po (preveč?) hitrih začetkih dirke in poznajšemu nazadovanju. Tokrat bom startal bolj konservativno in upal, da se tokom dirke moja pripravljenost malo dvigne, ali vsaj ne nazaduje toliko kot v prejšnjih RAAM-ih. Če mi to uspe in ostanem v nekem obvladljivem stiku z vodilnimi, bom v drugem delu dirke iztisnil iz sebe največ kar lahko in jih poskusil ujeti in prehiteti.

Upajmo torej na čim manj problemov med dirko samo, jaz še vedno verjamem vase in v svoje sposobnosti (ne gre tukaj za zadnja dva tedna, ampak za dvanajst let priprav na DIRKO), prav tako moja ekipa, še s pomočjo vaših dobrih vibracij preko luže pa bo gotovo letelo tako kot je treba. Držite pesti in se javim naslednjič iz Palm Springsa.

 

 
Prebrano 6917 krat
 

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobnosti na povezavi.

Sprejemam piskotke.