Kaj je šlo po planu na RAAM-u 2013? 4. očala ADIDAS / ALCOM d.o.o.

Adidas oz. podjetje AMM d.o.o. so že precej let moji sponzorji za športna očala in njihovi modeli mi odlično ustrezajo za vse pogoje kolesarjenja, tako sonce, meglo, dež in celo temo. Do sedaj sem moral na RAAM vedno vzeti najmanj tri očala, da ni bilo potrebno menjavati stekel. Torej ena za sonce, druga za dež in tretja za temo.

Ko se mi je v lanskem letu zelo poslabšal vid (zdravnica mi je zatrdila da je za to kriv EMŠO;), sem začel z raziskovanjem v kateri model Adidasovih očal bi lahko namestili stekla z dioptrijo. Kar komplicirana zadeva, saj slabo vidim le na blizu, na daleč pa OK. Torej imam težave z videnjem števca, kar je precej pomembno odkar uporabljam Power meter KeoPower, pa tudi pri branju potne knjige na kakem od brevetov se mi je znalo že zatakniti.

K sreči sem našel izjemne specialiste za take vrste optiko v podjetju ALCOM d.o.o. iz Kranja. Moje Adidas Evil Eye Halfrim Pro so priredili tako, da imam v spodnjem delu stekla dioptrijo za na blizu, stekla pa so fotokromatska, kar pomeni, da lahko uporabljam ista očala podnevi kot ponoči. To mi pride zelo prav posebno na treningih, ki se velikokrat prevešajo iz dneva v noč ali obratno. Kako je to izgledalo na RAAM-u pa lahko vidite na zgornji fotografiji.

Najlepša hvala podjetjema AMM d.o.o. in ALCOM d.o.o., da so mi še malce olajšali »delo« na kolesu.

 

Read 8367 times
 

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobnosti na povezavi.

Sprejemam piskotke.